الان وقت اینستکه کسی فریاد بزند و نگذارد فرهنگ غربی در این مملکت استقرار پیدا کند.

ساخت وبلاگ

شاگرد مرحوم مصباح :

حجت الاسلام روانبخش گفت: در دوره اصلاحات و به خصوص از دوم خرداد ۷۶ به بعد که تفکرات لیبرالی در کشور زیاد شد و افرادی با این تفکرات در کشور جولان میدادند علامه مصباح یزدی(ره) می‌فرمودند الان راه این است که کسی بلند شود و فریاد بزند و نگذارد فرهنگ غربی در این مملکت استقرار پیدا کند.

گروه سیاسی - رجانیوز: حجت الاسلام روانبخش گفت: در دوره اصلاحات و به خصوص از دوم خرداد ۷۶ به بعد که تفکرات لیبرالی در کشور زیاد شد و افرادی با این تفکرات در کشور جولان میدادند علامه مصباح یزدی(ره) می‌فرمودند الان راه این است که کسی بلند شود و فریاد بزند و نگذارد فرهنگ غربی در این مملکت استقرار پیدا کند.

به گزارش رجانیوز به نقل از ایران آنلاین، در میان چهره‌های اثرگذار انقلاب اسلامی، به ویژه آن‌ها که نقشی تئوریک و فلسفی داشته اند، نام علامه محمدتقی مصباح یزدی تلألویی یگانه دارد به همین دلیل گروه سیاسی ایران آنلاین در سومین سالگرد ارتحال علامه مصباح یزدی ، پای صحبت‌های حجت الاسلام قاسم روانبخش نشسته است تا ابعاد مختلف این شخصیت تاثیر گذار در تاریخ انقلاب را تحلیل کند که مشروح گفت‌وگوی ما را در زیر می‌خوانید:

حجت الاسلام روانبخش در ابتدای سخنانش با اشاره به تعابیر رهبر معظم انقلاب در مورد شخصیت متفکر و برجسته علامه مصباح گفت: مرحوم مصباح استاد فکر و اندیشه بود و اندیشه ایشان در ابواب مختلف به صورت هماهنگ و منسجم بود بطوریکه در حقوق، سیاست و حتی معرفت و خداشناسی دارای ترتب و انسجام خاص بود. این تفکر منسجم را میتوان در مجموعه کتب بیست جلدی طرح ولایت که به گفته مرحوم علامه مصباح حاصل عمر ایشان در زمینه های مختلف است دید.

مقام موسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی با اشاره به جمله رهبر انقلاب در مورد علامه مصباح که فرمودند ایشان همیشه بیان رسا و قوی داشتند و در عین حال زمان شناس نیز بودند، ادامه داد: علامه مصباح و زمان شناسی ایشان همیشه زبانزد بود اگرچه ایشان همواره در دوران حیات پربرکت خودشان دنبال اسم و رسم دنیوی نبودند، بارها شاگردان ایشان با مراجعه به علامه خواستار برپایی کرسی های درس خارج و بحث و نوشتن رساله های عملیه می‌شدند که مرحوم مصباح با این موضوع مخالفت می کردند و می گفتند استادان و فقها برای درس خارج فقه و رساله های عملیه هستند و وظیفه ماچیز دیگری است و ایشان عمر پربرکت خودشان در راه این ارزش ها و تفکر بر روی مبانی تئوریک اسلامی در علوم مختلف صرف کردند؛ در اوایل انقلاب که کشور و دانشگاه ها در معرض اندیشه های مارکسیستی و اومانیستی و توده ای قرار گرفت ایشان یک تنه وارد میدان شدند و با و با توجه به نیازهای جامعه ابواب مختلفی را در علوم اسلامی باز کردند که این مهم ترین ویژگی ایشان یعنی زمان شناس بودن مرحوم یزدی بود.

وی عنوان کرد: مرحوم مصباح یزدی در آن زمان (اوایل انقلاب) در مناظره‌هایی بین تئوریک‌های حزب توده بر این گروه ها طی چهار مناظره پیروز شدند که کتاب های آن و فیلم ها و تصاویر آنها در آرشیو صدا و سیما موجود می‌باشد.

روانبخش افزود: در دوره اصلاحات و به خصوص از دوم خرداد 76 به بعد که تفکرات لیبرالی در کشور زیاد شد و افرادی با این تفکرات در کشور جولان میدادند علامه مصباح یزدی (ره) می‌فرمودند الان راه این است که کسی بلند شود و فریاد بزند و نگذارد فرهنگ غربی در این مملکت استقرار پیدا کند و با این تفکرات به صورت درس بحث، سخنرانی و مناظره مقابله کردند که محصول این سخنرانی ها کتاب های پرسش ها و پاسخ ها می باشد که این کتاب هم اکنون به زبان های مختلف هم ترجمه شده است.

وی گفت: علامه مصباح در بحث ولایت فقیه از مدافعان جدی این نظریه بودند و سعی میکردند فلسفه ولایت را تبیین کنند و از کسانی که بودند که همیشه در بحث های ولایت فقیه بهترین اثبات ها را انجام می دادند در بحث ضرورت حکومت اسلامی نیز با همان رویکردی که بیان شد ضرورت اسلامی بودن حکومت را به اثبات می‌رساند و ولایت فقیه را ضروری ترین عنصر جامعه اسلامی می‌دانستند.

روانبخش با بیان اینکه آیت‌الله مصباح همیشه به رهبر معظم انقلاب ارادت قلبی زیادی داشتند و احترام به ایشان را احترام به حضرت ولی عصر اروحنا فداه می دانستند، گفت: یکی از دلایل این علاقه ای این بود که ایشان رهبر معظم انقلاب را جانشین بر حق امام زمان عج می دانستند

وی درباره رای مردم در نظر مرحوم علامه مصباح گفت: ایشان نظر مرحوم امام ره و رهبر انقلاب را داشتند و معتقد بودند که مردم مشروعیت آفرین نیستند ولی مشروعیت و مقبولیت در کنار هم معنا میشوند مشروعیت در فلسفه سیاست به معنی حقانیت است و مقبولیت هم نقطه مقابل است. مشروعیت حاکم که همان حقانیت است از جانب خداست و خداوند قوانین را وضع کرده است و حاکم هم از جانب خدا و یا معصومین و یا کسی که از جانب امام معصوم منصوب شده است که در این دوران فقیه جامع الشرایط است.

روانبخش افزود: آیت‌الله مصباح مشروعیت را در فلسفه سیاست مطرح می‌کردند و حقانیت را از جانب خدا می دانستند و مقبولیت را بسار مهم و در کنار مشروعیت لازم می دانستند زیرا تا مردم نخواهند و مقبولیت نباشد حکومت الهی هم در جامعه جاری نمیشود.ایشان مردم را در پیدایش حکومت حقانی و الهی اصل می دانستند ومردم یک جامعه را در استمرار حکومت الهی موثر می دانستند همان طور که مردمی که در پیدایش این نظام الهی دست داشتند و با رفراندوم به جمهوری اسلامی رای دادند در بقای این حکومت نیز موثر هستند. شرکت ایشان در انتخابات ادوار مختلف خبرگان در دوران حیات ایشان نمود دیگری از اعتقاد ایشان به رای مردم بود.

وی همچنین با اشاره به سخنان اخیر محسن هاشمی که مرحوم مصباح یزدی انتخابات را زینتی می دانستند، گفت: این یک کذب و اساسا دروغ سیاسی است زیرا همان طور که پیش تر اشاره کرده ام در منظومه فکری و رفتار عملی مرحوم علامه مصباح یزدی مردم در استمرار حکومت اسلامی بسیار موثر بودند تا جایی که شرکت در انتخابات یک تکلیف الهی و مردم مکلف به انجام این تکلیف الهی بودند. در مقابل جبهه اصلاحات و سردمداران این جبهه در کشور خود جناب آقای هاشمی و یاران ایشان در کشور بودند.

روانبخش افزود: تعبیر زینتی بودن انتخابات از سوی رهبر انقلاب اولین بار در جواب به سوال آقای هاشمی مطرح شده است آنجا که مرحوم هاشمی در انتخابات به رهبر معظم انقلاب گفتند که شما دوست دارید چه کسی رئیس جمهور شود تا ما فرد مطلوب شما را از صندوق ها بیرون آوریم اما رهبر معظم انقلاب در پاسخ به هاشمی گفتند که رای مردم ملاک است و مردم به هرکسی رای بدهند بنده با همان فرد کار خواهم کرد و من انتخابات را زینتی نمی‌دانم.

نوشته شده توسط دکترحمید فرجی در 13:51 |  لینک ثابت   • 

معارف اسلامی و حقوق - تفریح و شادی...
ما را در سایت معارف اسلامی و حقوق - تفریح و شادی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3maarefeslami-hoghogh2 بازدید : 48 تاريخ : جمعه 15 دی 1402 ساعت: 13:58