نگاهي به علل بدحجابي و راهکار درمان

ساخت وبلاگ

نگاهي به علل بدحجابي

 سرويس فرهنگي دبير

اشاره: بدحجابي فقط از روي كفر و بي ديني نيست. بلكه برخي مسلمان هم هستند، حتي اعتقادبه نظام و رهبري دارندو خيلي اهل اخلاق و انسان دوستي هستند، اما به دلايل ديگري ممكن است بي ججاب باشنديا آن را نپسندند. در اين نوشتار سعي كرده ايم با توجه به گفتگو و مباحثات و مصاحبه هاي دختران، برخي از علل بدحجابي يا بي حجابي را شماره كنيم تا در نهايت آسان تر به راهكارهاي صحيح ترويج حجاب و عفاف دست يابيم.

1. برخي جهل دارندو به راستي نمي دانندكه حجاب، حكم خدا و يك دستور اسلامي است. بسياري شان آيه حجاب را نشنيده و نخوانده اندو يا توجه نداشته اند.

2. برخي سست و سهل انگارندو نسبت به رعايت دقيق پوشاندن موها دقت ندارندو حال و حوصله تنظيم مدام روسري و چادر را ندارند.

3. خانواده بدحجاب داشته و محيط خانوادگي شان ايجاب مي كرده كه چنين پوششي را انتخاب كنند. همچنين محيط محله يا شهري كه در آن زندگي مي كند. حتي همسر يا يكي از والدينشان ممكن است آنها را _ به دلائل مختلف _ محبور به چنين پوششي كرده باشد. در واقع منشا تربيتي دارد. همين ها ممكن است در انتخابات هم شركت كنندو طرفدار نظام هم باشند.

4. برخي شان از سر لجاجت پدر و مادرشان بدحجابي هستند. مانندسخت گيري هاي بي جاي والدين يا مدرسه كه در موضوعات مختلف مثل كار، تحصيل يا حفظ قرآن و... نيز اين مساله رخ داده است.

5. برخي ديگرشان عقده اي هستندو مترصدفرصتي تا آزادانه هر كاري مي خواهندانجام دهند. در واقع مثل ديگ زودپز، تحت فشار جامعه به حجاب تن مي دهندو در موقعيت مناسب، آن را كنار مي گذارند!

6. بي حجابي را به دليل ديده شدن و جلوه گري و ساير ظرافت هاي زنانه دوست دارند. يعني راهي است براي برآورده كردن نيازهاي روحي شان.

7. عده اي جوگير مي شوندو تابع احساسات مقطعي و جمعي هستند. مانندعروسي ها و دورهمي ها و تفريحات و كنار دريا و....اين عده واقعا با حجابندو هميشه جو گير نيستند، ولي به هر حال گاهي حجاب يادشان مي رود!

8. برخي تابع مُدو همرنگ جماعت اند. به خاطر مُد، بدحجاب اندو تعمدي در رفتار خودندارند؛ بلكه براي فرار از سرزنش دوستان و اطرافيان و عقب نماندن از فيلم ها و سريال ها و تبليغات غربي و شرقي شُل حجابند! يك روز هم ممكن است با حجاب بچرخند! بستگي به جماعت دارد! به اصطلاح ساده دل اندو نيتي ندارند!

9. اهل فسادو فحشاء هستندو هرزگي را دوست دارند. برخي شان اهل كسب هستندو بدحجابي و لختي بودن را راهي براي كاسبي مي دانند. به اصطلاح روسپي اند. از سر سيري!

10. خواستار تساوي حقوق هستندو حجاب را مانعي براي برابري و تساوي حقوق زن و مردمي دانند. در واقع مخالف زن بودنِ خودشان هستندو مردان را برتر از خودمي دانند.

11. مسلمان نيستندو بي دينندكه يا نسبت به قوانين اجتماعي اسلام و حكومت ديني آگاهي ندارند؛ و يا آگاهي دارندو اعتراضشان در واقع به خداست كه ما اسلام و بهشت و تكامل را نمي خواهيم .

12. بي حجابي را گناه بزرگي نمي دانند. مي گوينداين هم گناهي است مثل بقيه گناهان؛ غيبت، دروغ، تهمت و...كه بقيه مردم به خصوص زنان با حجاب مرتكب مي شونددر عين حال نماز و روزنه و مسجدو هيئتشان هم به راه است! يعني آن را گناه مي دانند، اما بزرگ و مهم نمي شمارندو به آثار فردي و خانوادگي و اجتماعي آن توجه ندارند. مي گوينداستغفار مي كنيم، زيارت مي رويم، جبران مي شودو بخشيده مي شويم. در واقع اين نوع گناه را دوست دارند. مثل برخي عزاداران و اهل مسجدكه برخي گناهان را در زندگي خوددارندو اهل ترك هم نيستند. ضعيف الايمان اند.

13. برخي آن را ابزاري براي مخالفت سياسي با نظام حاكم مي دانندو اقدام به كشف حجاب مي كنند. يعني مبارزه با نظام و قانون رسمي اسلامي! مانندآنچه در كشورهاي اروپايي رخ مي دهدو با حجاب خودقصدمبارزه دارند. در ايران چهارشنبه سفيدبا اين هدف راه اندازي شده است.

جمع بندي

آري؛ گاه ممكن است دو يا چندعامل در بدحجابي موثر باشد؛ مثل محيط نامناسب و عدم آگاهي از حكم ديني و قانوني و يا لجبازي و ياحتي اقتضائات دخترانه كه به درستي برآورده نمي شود.

روشن است كه برخوردبا هر كدام، متفاوت با ديگريست و بايدبا تدبير و تشكيل كارگروه در ستادهاي امر به معروف و نهي از منكر و فعالان فرهنگي و والدين و مربيان دغدعه مند، راهكار مناسب براي هر گروه ارائه دادو با برنامه ريزي مناسب آن را حل نمود.

مسؤولين دولتي(به خصوص وزير ارتباطات و مسؤولين فضاي مجازي)، صدا و سيما، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاداسلامي و حوزه هاي علميه وظايف تعريف شده اي در قانون دارندكه بايستي با حساسيت فوق العاده به گونه اي كه عملكرديكديگر را زير سوال نبرندو مخاطبان خودرا دچار سردرگمي و تحير نكنند، برنامه هاي آموزشي و كارگاهي در دو بعدسلبي و ايجابي براي ترويج فرهنگ حجاب و عفاف انجام دهندتا كار به نيروي انتظامي و برخوردقضايي نرسد.

اگر عالمان ديني و مبلغان روي منابر از حجاب بگويندو دولت ما قانون حجاب و عفاف را در ادارات و زيرمجموعه هاي خودرعايت نكندو از طرفي صدا و سيما ورزش بانوان و فيلم هاي منافي با عفاف و حجاب را نشان دهدو نيز مسئولين فضاي مجازي نسبت به حجاب و عفاف در اينستاگرام و شبكه هاي اجتماعي بي تفاوت باشد، نمي توان به دختري كه به دليل شرايط سني و روحايت دخترانه اش خودنمايي مي كند، فقط برخوردقانوني و قضايي كنيم. با اين روش ره به جايي نمي بريم و مساله حجاب و عفاف همچنان به يك معضل جمهوري اسلامي باقي مي ماند.

نوشته شده توسط دکترحمید فرجی در 5:51 |  لینک ثابت   • 
معارف اسلامی و حقوق - تفریح و شادی...
ما را در سایت معارف اسلامی و حقوق - تفریح و شادی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3maarefeslami-hoghogh2 بازدید : 223 تاريخ : شنبه 16 اسفند 1399 ساعت: 5:36